Mi ez?

Valaki azt mondta, hiába pakolta egy térbe mindazt, ami tetszett neki, mégis együtt egy nagy kavalkád lett belőle. Egyre nehezebb választani a sok lehetőség közül! Ez az ARCHIDEA egyik műhely-blogja!

Ajánlott témák

Friss topikok

Címkék

ablak (2) ábrázolás (2) álmennyezet (2) anyag (2) archidea (12) árnyékoló (9) átrium (2) barcelona (4) belmagasság (9) belsőépítész (3) belsőépítészet (27) bemutatás (3) berendezés (2) beton (2) Budapest (2) burkolat (3) bútor (3) design (19) designer (2) dió (2) divat (6) egyedi (24) energiatakarékos (2) építész (14) építészet (29) épület (9) fa (2) fal (9) fehér (6) felelősség (2) felújítás (5) felület (3) fény (5) földszintes (2) fotográfia (2) funkcionális (8) fürdőszoba (2) gardrób (4) gipszkarton (3) graffiti (2) grafika (3) hálószoba (2) hangulat (11) hasonlóság (2) háttér (4) ház (3) helyszín (2) homlokzat (11) innováció (5) inspiráció (3) installáció (4) iroda (2) kandalló (4) kép (2) kert (2) kertkapcsolat (2) kilátás (4) kivitelezés (3) klasszikus (2) (3) kompozíció (5) kontraszt (3) konyha (4) kreatív (3) kreativitás (8) különleges (11) lámpa (2) látvány (15) látványterv (2) látványtervezés (2) látvány tervezés (10) led (2) lépcső (2) luxus (6) makett (2) másolás (2) medence (2) megbízó (4) megoldás (13) minimál (3) minta (2) modellezés (2) modernizmus (2) mosdó (3) művészet (3) nappali (3) naptető (2) növény (5) nyílás (2) organikus (3) ötlet (17) padló (4) pályázat (2) panoráma (3) papír (2) passzív ház (2) példa (2) perspektíva (2) polc (2) probléma (2) rajz (3) retro (2) skicc (13) stílus (4) szakma (2) szekrény (3) szerkezet (6) szín (9) színes (2) szobor (4) tégla (6) telek (4) telekvásárlás (2) tér (11) téralakítás (7) terasz (10) térérzet (8) terv (5) tervezés (33) tervezési folyamat (6) tervezési program (4) tervezés folyamata (2) tervező (2) tervtanács (2) tető (3) trend (6) tv (5) új (2) újrahasznosítás (3) üveg (8) üvegtigris 3 (2) vázlat (2) vélemény (3) velencei biennálé (2) világítás (7) villa (3) víz (5) vizualizáció (5) vörös (5) wenge (2) zaha hadid (2) Címkefelhő

Kérj értesítést a legfrissebb cikkekről, bejegyzésekről

Teret alkotni, vagy alakítani egyaránt kihívás!

2010.10.29. 15:27 Jóföldi Szabolcs

Házi wellness zóna

Címkék: tv üveg wellness víz tér szauna egyedi skicc látvány tervezés

Egyre több esetben jelenik meg az igény - akár meglévő, vagy új otthon kialakításánál - egy olyan környezetre, ahol a hagyományos fürdőszobán túlmutató lehetőségek állnak rendelkezésre egy-két kellemes óra relaxáló eltöltésére.
A kondigép ugyebár veszélyes dolog, mivel az otthon kényelmében nagyon nehéz rávenni magunkat, hogy küzdjünk, épp elég a napi hajsza, még majd otthon is folyjon rólunk a víz. Épp ezért sokan inkább egy klubb bérletet választanak, már csak a társaság miatt is.

A szauna már érdekesebb dolog. Kedves finn rokonainktól megörököltük a hagyományt - persze úgy, hogy nem pucérkodunk, és a hóra sincsa nagy kedvünk kirohangálni, de a téli átfagyós időszakban bizony jól esik otthon felengedni. Sokan választják az infra, vagy a kombinált berendezéseket is, mivel gyorsabb a felfűtése, alacsonyabb az üzemi hőmérséklete, és természetesen egészen más a fiziológiai hatása is. A témához kapcsolható egy merülő dézsa, vagy egy combosabb fejzuhany, és természetesen egy-két nagyon kényelmes nyugágy, és van kinek elhagyhatatlan a tv és a hifi. Ablaktalan helyiségben ez aligha tűnik oktalannak, ha viszont megoldható, hogy ez a tér a természetre, az udvarra, egy teraszra nyíljon, még az is lehet, hogy érdektelenné válik.

Legutóbbi tervünkben az otthonos jelleget domborítandó, egy óriásposzteren csepmésztük be a család apraját.

Végül még egy trükk:
Nem egyszer kell olyan helyiséget bemutatni, mesélni róla, amely szinte lehetetlenség. Mivel keskeny a kér, a a helyszínen az emberi szem körbepásztázza, és kialakul ról az összkép, ha viszont egy papírlapon kell ugyanezt érzékeltetni, nos már nem ilyen egyszerű. Ekkor megtehetjük azt - amit később ugyan már sosem, de most még működik -, hogy kiveszünk egy falat, távolabb állunk, és onnan "exponálunk". Ebben az esetben egyszerre mutathatók be az egyes távolabb eső részletek, könnyebben megérthetjük azok összefüggéseit. Íme a fentebb említett wellness zóna bejárata.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kapcsolódó bejegyzések
süti beállítások módosítása