Mi ez?

Valaki azt mondta, hiába pakolta egy térbe mindazt, ami tetszett neki, mégis együtt egy nagy kavalkád lett belőle. Egyre nehezebb választani a sok lehetőség közül! Ez az ARCHIDEA egyik műhely-blogja!

Ajánlott témák

Friss topikok

Címkék

ablak (2) ábrázolás (2) álmennyezet (2) anyag (2) archidea (12) árnyékoló (9) átrium (2) barcelona (4) belmagasság (9) belsőépítész (3) belsőépítészet (27) bemutatás (3) berendezés (2) beton (2) Budapest (2) burkolat (3) bútor (3) design (19) designer (2) dió (2) divat (6) egyedi (24) energiatakarékos (2) építész (14) építészet (29) épület (9) fa (2) fal (9) fehér (6) felelősség (2) felújítás (5) felület (3) fény (5) földszintes (2) fotográfia (2) funkcionális (8) fürdőszoba (2) gardrób (4) gipszkarton (3) graffiti (2) grafika (3) hálószoba (2) hangulat (11) hasonlóság (2) háttér (4) ház (3) helyszín (2) homlokzat (11) innováció (5) inspiráció (3) installáció (4) iroda (2) kandalló (4) kép (2) kert (2) kertkapcsolat (2) kilátás (4) kivitelezés (3) klasszikus (2) (3) kompozíció (5) kontraszt (3) konyha (4) kreatív (3) kreativitás (8) különleges (11) lámpa (2) látvány (15) látványterv (2) látványtervezés (2) látvány tervezés (10) led (2) lépcső (2) luxus (6) makett (2) másolás (2) medence (2) megbízó (4) megoldás (13) minimál (3) minta (2) modellezés (2) modernizmus (2) mosdó (3) művészet (3) nappali (3) naptető (2) növény (5) nyílás (2) organikus (3) ötlet (17) padló (4) pályázat (2) panoráma (3) papír (2) passzív ház (2) példa (2) perspektíva (2) polc (2) probléma (2) rajz (3) retro (2) skicc (13) stílus (4) szakma (2) szekrény (3) szerkezet (6) szín (9) színes (2) szobor (4) tégla (6) telek (4) telekvásárlás (2) tér (11) téralakítás (7) terasz (10) térérzet (8) terv (5) tervezés (33) tervezési folyamat (6) tervezési program (4) tervezés folyamata (2) tervező (2) tervtanács (2) tető (3) trend (6) tv (5) új (2) újrahasznosítás (3) üveg (8) üvegtigris 3 (2) vázlat (2) vélemény (3) velencei biennálé (2) világítás (7) villa (3) víz (5) vizualizáció (5) vörös (5) wenge (2) zaha hadid (2) Címkefelhő

Kérj értesítést a legfrissebb cikkekről, bejegyzésekről

Teret alkotni, vagy alakítani egyaránt kihívás!

2010.09.24. 18:00 Jóföldi Szabolcs

Arany fürdőben

Címkék: szín arany belsőépítészet skicc burkolat

...márminthogy az arany a fürdőben

Az inspiráció elég összetett kérdés. A tervezés véleményem szerint egyik legfontosabb része a tanulás és a tapasztalat mellett. Azt gondolhatjuk, hogy az ember folyóiratokat nézeget, és összeollózza a kívánt eredményt. Ez lenne a könyvtárból tervezés. Valójában rengeteg benyomás, azok által kiváltott érzelmek, vélemények, emlékek sorozatából kavargó élménycsomag, amihez társul a habitus, a környezet, és még egy csomó más, a pillanatot meghatározó ezernyi szempont. Valamelyik nap például, amikor a Pécsi Tudásközpont kupolájának sokezer egyforma méretű Zsolnay kerámiadarabból álló burkolatán azon töprengtem, hogy ahogyan az egyes sorok elcsúsznak egymás fölött, miért is nem zavar engem a látványban, nyilvánvalóan nem az foglalkoztatott, hogy másnap miként fogom ezt alkalmazni - egyszerűen hatással volt rám. (érdemes megnézni!)

Amikor egy fürdőszoba karakteréről gondolkozunk, egyáltalán nem mindegy, hogy ez az elő ilyen eset a megbízóink életében, vagy "most legyen egy ilyen is" helyzet áll elő, hogy hány évtized munkájának jutalma ez, hogy mióta dolgoznak ezért...

Ezen a fürdőszoba látványterven szépen lehetne sorolni, hogy a mosdók fölé belógatott fürdőszobai csillár megduplázódik a tükörben - mintha láttam volna valahol -, ám ha a tulajdonosok különös kérésére nem oldjuk meg a tárolást a tolóajtós tükrösszekrényben, hiába az ötlet. Vagy ott vannak az ornamentikás és mozaikos dekorok, amik függönyszerű sávjaival érik el azt a hatást, amit e tér kialakításánál célba vettünk, mégpedig, hogy mint dekoratív pillérek, emeljék a tér magasságát. Mindenütt más lehet a cél.

A burkolólap gyártók nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy a termékek láttán elcsábuljunk, és minden erőnkkel azon legyünk, hogy a sajátunkból is olyat csináljunk, ami lélegzetelállító, vagy emlékeztet egy utazás szállodai élményére. Az Impronta Cheramiche egyik terméke engem és megbízómat is levett a lábáról. Aranyfüstbe vonta a kedvünket, és lelkesen elképzeltük, hogy mit tudnánk kihozni ebből a lehetőségből. Az arany - az ezüsttel együtt - állandó muníció a trendhullámok között. Hol matt, hol fénylő felülettel jelenik meg. Eléggé időtállónak tűnik.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kapcsolódó bejegyzések
süti beállítások módosítása