Mi ez?

Valaki azt mondta, hiába pakolta egy térbe mindazt, ami tetszett neki, mégis együtt egy nagy kavalkád lett belőle. Egyre nehezebb választani a sok lehetőség közül! Ez az ARCHIDEA egyik műhely-blogja!

Ajánlott témák

Friss topikok

Címkék

ablak (2) ábrázolás (2) álmennyezet (2) anyag (2) archidea (12) árnyékoló (9) átrium (2) barcelona (4) belmagasság (9) belsőépítész (3) belsőépítészet (27) bemutatás (3) berendezés (2) beton (2) Budapest (2) burkolat (3) bútor (3) design (19) designer (2) dió (2) divat (6) egyedi (24) energiatakarékos (2) építész (14) építészet (29) épület (9) fa (2) fal (9) fehér (6) felelősség (2) felújítás (5) felület (3) fény (5) földszintes (2) fotográfia (2) funkcionális (8) fürdőszoba (2) gardrób (4) gipszkarton (3) graffiti (2) grafika (3) hálószoba (2) hangulat (11) hasonlóság (2) háttér (4) ház (3) helyszín (2) homlokzat (11) innováció (5) inspiráció (3) installáció (4) iroda (2) kandalló (4) kép (2) kert (2) kertkapcsolat (2) kilátás (4) kivitelezés (3) klasszikus (2) (3) kompozíció (5) kontraszt (3) konyha (4) kreatív (3) kreativitás (8) különleges (11) lámpa (2) látvány (15) látványterv (2) látványtervezés (2) látvány tervezés (10) led (2) lépcső (2) luxus (6) makett (2) másolás (2) medence (2) megbízó (4) megoldás (13) minimál (3) minta (2) modellezés (2) modernizmus (2) mosdó (3) művészet (3) nappali (3) naptető (2) növény (5) nyílás (2) organikus (3) ötlet (17) padló (4) pályázat (2) panoráma (3) papír (2) passzív ház (2) példa (2) perspektíva (2) polc (2) probléma (2) rajz (3) retro (2) skicc (13) stílus (4) szakma (2) szekrény (3) szerkezet (6) szín (9) színes (2) szobor (4) tégla (6) telek (4) telekvásárlás (2) tér (11) téralakítás (7) terasz (10) térérzet (8) terv (5) tervezés (33) tervezési folyamat (6) tervezési program (4) tervezés folyamata (2) tervező (2) tervtanács (2) tető (3) trend (6) tv (5) új (2) újrahasznosítás (3) üveg (8) üvegtigris 3 (2) vázlat (2) vélemény (3) velencei biennálé (2) világítás (7) villa (3) víz (5) vizualizáció (5) vörös (5) wenge (2) zaha hadid (2) Címkefelhő

Kérj értesítést a legfrissebb cikkekről, bejegyzésekről

Teret alkotni, vagy alakítani egyaránt kihívás!

2011.01.29. 17:33 Jóföldi Szabolcs

Kinek az érdeke, hogy tényleg segítsen?

Címkék: tanácsadás konyha vörös tervezés belsőépítészet belsőépítész tervezési folyamat

Többen jöttek már hozzánk úgy, hogy kezükben egy konyha, vagy egy fürdőszoba látványtervét szorongatták, mégis szükségük volt egy eligazításra, egy olyan tervező segítségére, aki útmutatót ad a sokféle jótanács között. Aki időben jön rá, hogy bár nagyszerű az ingyenes szolgáltatás, mely során az átadott alaprajzot az áruházban kapható kiválasztott burkolattal, szaniterrel, és bútorokkal berendeznek neki, nem biztos, hogy az összhangban lesz a többi helyiség berendezésével. Értékesek ezek az ötletek, de a tapasztalatunk az, hogy csak alternatívaként érdemes kezelni őket. Végleges döntést csak átfogó, mindenre kiterjedő vizsgálat alapján érdemes hozni.
Megkérdeztem, hogy miért nem volt megnyugtató a kapott terv. A válasz nagyjából minden esetben ugyanaz volt: nem volt megnyugtató, hogy a legjobb megoldást kapják, és csak megvalósító jellegű volt a megoldás. Vagy egy katalógusból kivágott részletet láttak viszont, vagy szigorúan a megbízó által lediktált program jelent meg minden egyéb ötlet, és eredetiség nélkül (természetesen vannak kivételek). A kereskedő feladata, igénye és érdeke, hogy eladjon - szinte bármit. A jó kereskedő persze igyekszik azon, hogy rájöjjön, hogy vevőjének mire van szüksége valójában.
Legtöbben az eredeti ötletet keresik, de az imént említett összhang igényére is fény derül, de sokszor sajnos csak későn, amikor már megrendelésre került valami. Nekünk tervezőknek igazán az számít, hogy a létrejövő tér, a benne lévő tárgyakkal jól funkcionáljon, és ráadásul jó közérzetet keltsen (Ez persze nem mindig igaz, mivel van olyan extrém helyzet, amikor a tér más benyomást kell kiváltson. Az, hogy működjön valami,... azért alapigény!).

Évek óta gyűlnek azok a burkolóanyag minták, berendezési tárgyak katalógusai, melyekből dolgozni érdemes. Amiért régen ezerkilómétereket kellett utazni, azt ma házhoz hozzák. Van egy nagy különbség az előzőekhez képest: én dönthetem el, hogy melyik gyár melyik termékét szeretném használni, előttem a legújabb, és szinte teljes repertoár.

Itt egy belsőépítészeti vázlatterv, egy Scavolini konyhával, Blanco, Hansgrohe, Dornbracht, Keuco, Laufen, Duravit termékekkel, a BoConcept bútoraival fűszerezve. A többi mind egyedi, személyre szabott az összhang igényével.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kapcsolódó bejegyzések
süti beállítások módosítása