Mi ez?

Valaki azt mondta, hiába pakolta egy térbe mindazt, ami tetszett neki, mégis együtt egy nagy kavalkád lett belőle. Egyre nehezebb választani a sok lehetőség közül! Ez az ARCHIDEA egyik műhely-blogja!

Ajánlott témák

Friss topikok

Címkék

ablak (2) ábrázolás (2) álmennyezet (2) anyag (2) archidea (12) árnyékoló (9) átrium (2) barcelona (4) belmagasság (9) belsőépítész (3) belsőépítészet (27) bemutatás (3) berendezés (2) beton (2) Budapest (2) burkolat (3) bútor (3) design (19) designer (2) dió (2) divat (6) egyedi (24) energiatakarékos (2) építész (14) építészet (29) épület (9) fa (2) fal (9) fehér (6) felelősség (2) felújítás (5) felület (3) fény (5) földszintes (2) fotográfia (2) funkcionális (8) fürdőszoba (2) gardrób (4) gipszkarton (3) graffiti (2) grafika (3) hálószoba (2) hangulat (11) hasonlóság (2) háttér (4) ház (3) helyszín (2) homlokzat (11) innováció (5) inspiráció (3) installáció (4) iroda (2) kandalló (4) kép (2) kert (2) kertkapcsolat (2) kilátás (4) kivitelezés (3) klasszikus (2) (3) kompozíció (5) kontraszt (3) konyha (4) kreatív (3) kreativitás (8) különleges (11) lámpa (2) látvány (15) látványterv (2) látványtervezés (2) látvány tervezés (10) led (2) lépcső (2) luxus (6) makett (2) másolás (2) medence (2) megbízó (4) megoldás (13) minimál (3) minta (2) modellezés (2) modernizmus (2) mosdó (3) művészet (3) nappali (3) naptető (2) növény (5) nyílás (2) organikus (3) ötlet (17) padló (4) pályázat (2) panoráma (3) papír (2) passzív ház (2) példa (2) perspektíva (2) polc (2) probléma (2) rajz (3) retro (2) skicc (13) stílus (4) szakma (2) szekrény (3) szerkezet (6) szín (9) színes (2) szobor (4) tégla (6) telek (4) telekvásárlás (2) tér (11) téralakítás (7) terasz (10) térérzet (8) terv (5) tervezés (33) tervezési folyamat (6) tervezési program (4) tervezés folyamata (2) tervező (2) tervtanács (2) tető (3) trend (6) tv (5) új (2) újrahasznosítás (3) üveg (8) üvegtigris 3 (2) vázlat (2) vélemény (3) velencei biennálé (2) világítás (7) villa (3) víz (5) vizualizáció (5) vörös (5) wenge (2) zaha hadid (2) Címkefelhő

Kérj értesítést a legfrissebb cikkekről, bejegyzésekről

Teret alkotni, vagy alakítani egyaránt kihívás!

2010.04.21. 19:51 Jóföldi Szabolcs

Gardrób-konyha ... ilyet is csak az olaszok tudnak!

Címkék: konyha trend megoldás milánó gardrób különleges téralakítás

Tudtam, hogy dizájnban az olaszok otthon vannak, és azt is, hogy a milánói iSaloni európa egyik - ha nem a - legnagyobb bútorvására, meg azt is hogy óriási, de itt (Gatto Cuccine) azért megálltam egy pillanatra...

Amúgy is élmény volt az egész, mert a repülő helyett szerencsére a gépkocsit választottuk ezen a hétvégén, így nem voltunk kiszolgáltatva a légtérzárlatoknak. Azért is mert itt még nem jártam, és megcsodálhattam a vásárváros óriási passzázsát képező  üvegtölcséreket, Massimiliano Fuksas munkáját. De leginkább azért, mivel lépten-nyomon újításokkal, kísérletezésekkel találkoztam. Esztelen lennék, ha mindent benyelnék, de azért egy-két jó ötletet hazahoztam.

Igaz, hogy nem csekély hely kell ehhez a gardrób jellegü oldalszobákkal övezett konyhához, de valljuk be, a konyha általában tele van szekrényekkel, ami alapvetően meghatározza az összképet. Nagyon sokszor a felsőszekrények a legzavaróbbak - bár a leghasznosabbak is egyben az elérhetőség szempontjából, de sokszor egész falakat borítanak a bútorok. Nos ez a példa egészen meglepő megoldást ad. Gyakorlatilag eldugja a szekrényeket, ezáltal felszabadítja a konyhát, komódszerű elemmé szelídíti a bútormonstrumot. Lehetővé teszi, hogy könyvespolccá egyszerűsödjön a pult fölötti rész (ez amúgy is trendi, hogy a konyhából "nappalit" csinálnak). Ehhez az otthonos luxus érzéshez hozzájárul a grafit és a konyakszín, nomeg a lassan divathullámait meglovagló, örökelegáns dió. Elmaradhatatlanok a vászonnal kombinált fekete üvegcsillárok és a francia tányérosszékek legújabb reinkarnációi.

Egyik oldalon a  tányérok és egyéb edények a tálaláshoz...

Másik oldalon az előkészítés terepe külön mosogatóval, egy úgymond feketemosogatóval. Ha úgy van kedvünk, teakonyhaként üzemeltethetjük... nem semmi! (Annyira új, hogy nincs is még fenn a honlapjukon)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Kapcsolódó bejegyzések
süti beállítások módosítása